Један састојак

Ево како да згуснете фил који вам је остао риједак

  • Извор: Б92
  • 11.10.2023. 19:49

Чак и искусним домаћицама може да се догоди да фил за торте и колаче буде рјеђи, али и за то постоји једноставно рјешење.

Све што вам је потребно јесте густин, који ће лако згуснути фил, а неће му промијенити укус.

Можете да додате и брашно ако немате густин, али њега треба више да додате, па може да се деси да промијени укус филу. 

Помијешајте једнаку количину густина и хладне воде и мијешајте док не нестану грудвице.

Фил за колаче загријте на средње јакој ватри, па постепено додајте смјесу густина и воде. Смјесу додајте филу уз непрестано мијешање док не добијете жељену густину.

Водите рачуна да се фил не прекува, јер густин или брашно након дужег загријавања на високој температури може имати супротан ефекат и прориједиће фил умјесто да га згусне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.