Слиједите ове кораке

Ево како правилно стерилизовати тегле прије пуњења

  • Извор: Ало
  • 28.11.2024. 18:02

Да бисмо очували свјежину и квалитет хране, важно је правилно стерилизовати тегле прије пуњења.

Стерилизација спречава раст бактерија и продужава рок трајања зимнице, чинећи је сигурном за конзумацију. Било да правите ајвар, џем или киселе краставце, правилно стерилизоване тегле су кључ успјеха.

Први корак је прање тегли и поклопаца врућом водом и детерџентом, након чега их темељно исперите. Постоје два начина стерилизације:

1. Стерилизација у рерни: Загријте рерну на 120°Ц, ставите тегле на обрнути плех и оставите их 15-20 минута. Након тога, искључите рерну и оставите тегле да се прохладе.

2. Стерилизација у води: У велику шерпу ставите памучну крпу, преко ње тегле и прелијте водом. Загријте воду до кључања и кувајте тегле 10 минута, а затим их пажљиво извадите и ставите на чисту крпу да се осуше.

Када су тегле суве, напуните их припремљеном зимницом док су још топле и чврсто их затворите поклопцима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:30 ПарлаТВмент (Р)

    ‘ ПарлаТВмент (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.