Recept

Evo zašto je meso u pilećoj supi žilavo i suvo

  • Извор: Курир
  • 12.01.2022. 19:46

Porodični ručak, a praznična trpeza posebno, ne mogu da se zamisle bez domaće supe - najčešće pileće.

Pileća supa, osim što je ukusna, poznata je i po svojim ljekovitim svojstvima. Kada se ne osjećamo dobro za njom odmah posežemo jer je "prva pomoć" za okrepljivanje organizma. Za to su zaslužni vitamini i minerali koje sadrži povrće, bjelančevine i aminokiselina koja je dobra za pluća. Kada je topla djeluje umirujuće na grlo.

Ona je nezaobilazan dio i svakog porodičnog ručka, a prazničnog posebno. Važno je da bude ukusna, a jednu grešku svi pravimo zbog koje nam pileće meso bude žilavo, suvo ili prekuvano. Da bi piletina bila sočna i meka, ne smije se kuvati cijelo pile.

Stvar je u tome što je batacima potrebno više vremena da se skuvaju nego pilećim grudima, a kada se kuva cijelo pile dešava se da bataci budu gotovi, a da su se prsa presušila.
Profesionalni kuvari imaju savjet da izvadite meso prije nego što supa buda gotova.
Isijecite pile, bijelo meso ostavite sa strane, a ostatak ubacite u lonac.

Kada se bataci skuvati, izvadite meso iz supe pa sve izgnječiti a potom vratiti u lonac na nekoliko minuta, odnosno dok se kuvaju rezanci.


(Stil kurir)

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.