Praktičan trik

Kako da očistite veš-mašinu uz pomoć dva sastojka

  • Извор: Телеграф
  • 24.10.2022. 19:33

Veš-mašina je jedan od aparata koji se u većini domaćinstava koristi gotovo svakodnevno. Ulaganje u jedan ovakav aparat nije jeftino, pa se očekuje da će raditi decenijama. Ipak, ona vremenom gubi svoju efikasnost, pere slabije, a veš više nema očekivani miris.

Zbog toga bi trebalo i mašinu za veš očistiti s vremena na vrijeme, pa će ona, iako biste pomislili da je to danas nemoguće, godinama raditi kao i prvog dana.

Sve što vam je potrebno jeste nekoliko sastojaka koje imate kod kuće.

Poznato vam je da je soda bikarbona višenamjenski sastojak i da je njena upotreba u domaćinstvu neograničena, ali uz alkoholno sirće postaje moćno sredstvo koje uklanja i najupornije fleke.

Izvadite fioku sa pregradama za prašak i omekšivač i potopite je u rastvor sode i sirćeta. Ostavite da stoji neko vrijeme, a onda starom četkicom za zube ili sunđerom očitite ostatke nečistoća.

U dozer potom sipajte oko 30 grama sode bikarbone, a u dio za omekšivač sipajte dva dl alkoholnog sirćeta. U bubanj veš mašine sipajte još 20 grama sode bikarbone i dva decilitra sirćeta.

Uključite program sa najvišom temepraturom i pustite da mašina odradi ciklus pranja.

Alkoholno sirće će odraditi sav posao dezinfekcije, jer ono očisti ne samo bubanj mašine za veš već prodre i u crijevo i odvod, odakle će ukloniti nagomilani kamenac.

Ovaj postupak ponavljajte na svaka tri mjeseca i mašina će raditi kao da ste je tek kupili.

(Telegraf.rs)

Тагови: