Kako da savršeno ispečete kestenje u rerni?

  • 30.11.2020. 12:41

Kestenje volimo u svim oblicima, pečene, kuvane, kao pire, čak i kao desert. Ali, ništa ne može da zamjeni opojni miris pečenog kestenja, koji nas uvijek mame svojim mirisom na ulicama.

Pečenje kestenja nije velika filozofija. Možete sami da pripremite ukusno kestenje u svojoj rerni. Ne treba vam specijalna posuda, tj. tepsija sa rupicama, jer možete da koristite staru, veliku tepsiju.

Za početak vam treba sveže kestenje i oštar nož, da bi napravili rezove na sredini svakog kestena. Onda postavite kestenje u loncu za kuvanje, stavite malo vode i soli. Stavite ih na vatru dok voda ne provri. Zatim uklonite kestenje iz posude, prenesite u tepsiju i stavite ih u zagrejanu rernu na 220 stepeni.

Pecite kestenje 15 minuta. Pečeni kesten pokrijte krpom ili ih stavite u plastičnu kesu. Potrebno je ostaviti kestenje da odstoji desetak minuta kako bi se lakše ljuštilo.

Uživajte u kestenju i ne zaboravite da je kesten veoma zdrav, jer sadrži puno vitamina A i C i većinu vitamina B kompleksa. Pored toga, bogat je kalcijumom, gvožđem i fosforom koji su potrebni našem organizmu.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    ' ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије, те могућности стварања обновљивих извора и њихове одрживости. Доносимо ријечи стручњака и искуства инвеститора, причамо о развоју система, трендовима и успјешним пројектима, информишемо о најважнијим догађајима посвећеним енергетици.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.