ATV

Трик

Како смањити рачун за гријање

  • Извор: Радио Сарајево
  • 24.11.2023. 15:01

Због хладнијег времена и све већих рачуна за енергију, најважније је осмислити како своју дом одржати топлим зими.

Можете потрошити доста струје како бисте га загријали, али ваш новац одлази бесповратно ако кроз празан простор испод прозора и врата пролази хладноћа.

Али постоји јефтино рјешење које ће помоћи да сачувате топлину у своме дому.

Шта чува топлоту дома

Ова практична ствар је врло популарна и многи је већ имају у свом дому.

У питању је "цијев" од стиропора коју можете купити по врло приступачним цијенама у боље опскрбљеним продаваоницама алата. Резултат који се постиже кориштењем потпуно ће вас одушевити. То је заправо један од најбољих начина да сачувате топлину и водите бригу о рачунима за струју.

Ова "цијев" је изрезана у средини и довољно је да је само ставите испод својих прозора и врата. Хладноћа више неће улазити у ваш дом. Раширите разрез и навуците на доњу страну свих прозора и врата. Еластични стиропор ће се прилагодити свим облицима, а ваш дом ће задржати топлину.

Постоји још један једноставан трик који можете направити сами. Све што требате учинити је залијепити самољепљиву пјенасту траку на оквир прозора (или замолити локалног мајстора да обави посао).

Све добро затворите

Овај дио се можда чини превише очигледним, али то је и разлог зашто га је лако превид‌јети. Остављање отворених врата брз је начин да топлина нестане из просторије, а то значи да је већа вјероватноћа да ћете навечер појачати централно гријање. Једноставно затварање врата помоћи ће вам да одржите топлину у кући зими. И наравно, исто вриједи и за прозоре, преноси Идеал.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: