Омиљена храна током поста

Како спремити рибу без неугодних мириса

  • Извор: Блиц
  • 28.11.2023. 22:43

Многи мисле како морају да се одрекну омиљене хране током поста, али то није истина, јер сада готово свака мрсна намирница има и своју посну замјену.

Аосим поста почела је и сезона слава, а у овом периоду свињско печење мијења риба. Ако желите да одушевите госте, треба да научите да је спремате савршено.

Рибу није тешко припремити било да сте љубитељ морске или ријечне рибе.

Такође, код нас свјежа риба није толико честа, па ако користите смрзнуте филете или цијелу рибу само је правилно одмрзните прије употребе.

А сада долазимо и до трика за пржење.

Како се правило пости Божићни пост - свештеник објаснио

Како се правило пости Божићни пост - свештеник објаснио

Већ смо нагласили да је риба једноставна за припрему, али може да се деси да буде жилава или да има непријатан мирис или укус. Ако желите да будете сигурни да ће увијек испасти савршено морате да додате једну намирницу у тигањ.

У тигањ сипајте 100-125 ml млијека, па када се мало загрије додајте рибу. Пржење у млијеку је чини меканом и овај напитак упија непријатне мирисе, поготово ријечне рибе, пише Ствар укуса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Енерго клуб (Р)

    ' '' ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије, те могућности стварања обновљивих извора и њихове одрживости. Доносимо ријечи стручњака и искуства инвеститора, причамо о развоју система, трендовима и успјешним пројектима, информишемо о најважнијим догађајима посвећеним енергетици.

  • 12:30 Емисија: Народ прича (Р)

    ''' Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:55 Емисија: ПарлаТВмент (Р)

    ''' Нови ауторски формат дугогодишњег уредника и ТВ лица, Предрага Ћурковића, завириће у регионалне скупштинске сале, отвориће најактуелније теме, расвијетлити политичко-друштвена дешавања са свих меридијана и дати простор ставовима и чињеницама да се надмећу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Не пропустите погледати наше рецепте за здраве кето оброке.