Пријатно!

Најукуснија кето торта: Лако се прави, а не гоји

  • Извор: Агенције
  • 13.02.2025. 22:42

Уколико сте љубитељ здраве исхране и здравог начина живота, а ипак не можете да се одрекнете слаткиша, након кето погачица које можете јести до миле воље, представљамо вам и кето чоколадну торту која је прави избор за све сладокусце, јер има низак садржај угљених хидрата.

Састојци:

– 4 јајета

– 15 g кокосовог уља или неслани путер, растопљен

– 1 кашичица екстракта ваниле

– 150 g бадемовог брашна

– 100 g ксилитола или заслађивач по вашем избору

– 30 g какао праха

– ¼ кашичице соде бикарбоне

– 120 ml бадемовог или кокосовог млијека

– 1 кашичица јабуковог сирћета

– пола кашичице прашка за пециво

За прелив:

– 250 g грчког јогурта

– 1 кашичица какао праха

– 1 кашичица заслађивача ксилитола, или неког другог

Припрема кето торте:

За прелив, сипајте јогурт на комад газе или муслина, ставите у сито постављено изнад посуде и охладите најмање 2 сата или преко ноћи. Умутите процијеђени јогурт са какаом и ксилитолом и вратите га у фрижидер.

Загријте рерну на 180 степени. Папир за печење поквасите, згужвајте, исциједите, а потом њиме обложите калуп за торте пречника 22 центиметра, преноси Борба.

Одвојите бјеланца од жуманаца, па бјеланца умутите у чврст снијег. Помијешајте жуманца, кокосово уље и ванилу у чинији. Додајте бадемово брашно, ксилитол, какао, соду бикарбону, млијеко и сирће. У ту смјесу затим умутите бјеланца и прашак за пециво, па сипајте у плех.

Пеците 15 минута, а затим смањите температуру на 160 степени и пеците још 15 минута. Извадите из рерне и оставите да се охлади прије него што извадите из калупа. Ставите на тањир и нанесите прелив одозго. Поспите какаом.

Пријатно!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:30 Емисија: Народ прича (Р)

    ''' Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:55 Емисија: ПарлаТВмент (Р)

    ''' Нови ауторски формат дугогодишњег уредника и ТВ лица, Предрага Ћурковића, завириће у регионалне скупштинске сале, отвориће најактуелније теме, расвијетлити политичко-друштвена дешавања са свих меридијана и дати простор ставовима и чињеницама да се надмећу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Не пропустите погледати наше рецепте за здраве кето оброке.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.