Припрема за топлије дане

Ови чајеви су прави избор уколико желите да се ријешите сала на стомаку

  • Извор: Крстарица
  • 21.04.2024. 13:12

Док се припремате за топлије дане, вјероватно сте већ почели са редуковањем исхране и увођењем вјежби како бисте се ријешили зимске „изолације“ око стомака. Нутриционисти истичу да одређени напици могу бити ваши савезници у овој борби.

Висцерална масноћа, посебно она око стомака, може бити изузетно упорна, захтијевајући стрпљење, преданост и уравнотежен приступ исхрани. Међутим, постоји неколико чајева које препоручују стручњаци за помоћ у смањењу трбушне масноће.

Губитак тежине је изазован, али губитак масноћа око стомака често представља посебан изазов, јер је висцерална масноћа дубље смјештена и окружује унутрашње органе.

Чајеви који могу помоћи у смањењу трбушне масноће:

1. Зелени чај: Сматра се једним од најефикаснијих чајева за сагоријевање висцералне масти. Истраживања су показала да конзумација зеленог чаја може смањити ризик од накупљања масноће око стомака за чак 44%.

2. Олонг чај или „црвени змај“: Овај чај долази из истог извора као и зелени и црни чај. Студије сугеришу да олонг чај може убрзати метаболизам и повећати разградњу масти за око 20%.

3. Црни чај: Истраживања су показала да конзумација црног чаја може помоћи у смањењу трбушне масноће. Редовно испијање овог чаја може резултирати губитком тежине и смањењем обима струка.

4. Бијели чај: Иако мање истражен од претходно наведених, бијели чај такође може имати користи у борби против трбушне масноће. Повезан је са убрзавањем метаболизма и повећаном оксидацијом масти.

Запамтите, док ови чајеви могу бити корисни, важно је комбиновати их са уравнотеженом исхраном и редовном физичком активношћу како бисте постигли жељене резултате.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: