Prirodno

Recepti za kućnu njegu na bazi meda

 • Izvor: avaz
 • 21.02.2022.13:55

Osim što je vrlo ukusna i jedna od najzdravijih namirnica, med čudotvorno djeluje i na kožu.

Već poslije nekoliko tretmana, ona postaje glatka, meka i baršunasta na dodir.

Losion za tijelo

Iste količine meda i maslinovog ulja sjedinite i dobro promiješajte, zatim utrljajte losion na suhu kožu i posle 20 minuta isperite.

Balzam

Pomiješajte kašičicu meda sa 6 grama prirodnog voska, 10 kapi limuna, dvije kapi ulja sa vitaminom E i 50 grama kokosovog ulja, tako da dobijete žitku smjesu koju ćete potom da sipate u čiste posudice sa poklopcem.

Kupka

U 250 ml tople vode sipajte dvije kašičice meda i ostavite 10 minuta da se rastopi. Dodajte 3 kapi lavandinog ulja i dobićete mirišljavu i zdravu kupku.

Maska

Pomiješajte  dvije kašičice mlijeka sa dvije kašike meda. Nanesite na lice i ostavite deset minuta prije nego što isperete toplom vodom.

Tagovi:
 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.