Обично користимо папирне убрусе да обришемо или осушимо храну прије кувања – брзо, згодно и без муке. Такође су одлични за чишћење мање влаге или нереда, али се испоставило да ће бити одлични и у фрижидеру – папирни убруси могу помоћи да поврће и воће буду дуже свјежији.
Шта треба урадити?
Прије него што ставите храну у посуду у којој ћете је чувати у фрижидеру, обложите је папирним убрусима. Замијените их сваки пут када додате нову храну. Ако се зелена салата или спанаћ налазе у врећици, ставите убрус директно у врећу.
Како то функционише?
Већина воћа и поврћа, укључујући купус, зелену салату, краставце и бундеве, постепено ослобађају влагу. У фрижидеру ова влага нема гдје да оде, па се накупља, што резултира буђом. Папирни убруси упијају влагу, успоравајући кварење воћа и поврћа.
Важно је запамтити да папирне убрусе треба мијењати довољно често, иначе ће постати превише мокри и више неће испуњавати своју функцију.
Још једна предност стављања производа директно у фиоку фрижидера је та што се фиока за поврће брзо и лако чисти – сав отпад и коре од поврћа и воћа завршавају на убрусима. Када се запрљају, једноставно их замијените новим умјесто да чистите цијелу фиоку.