Recept

Taljatele u kremastom umaku

  • Извор: Агенције
  • 03.05.2022. 09:03

Ako vam je meso pomalo dosadilo nakon praznika, ovo je naš prijedlog za ručak.

Sastojci:

1 mladi luk

3 čena bijelog luka

350 g šampinjona

150 g sušenog paradajza

500 ml pavlake za kuvanje

100 g narendanog parmezana

1 kašičica soli

pola kašičice šarenog bibera

Priprema:

U dublju tavu sipajte maslinovo ulje i stavite na tihu vatru da se ugrije. Za to vrijeme isjeckajte mladi i bijeli luk pa ih stavite na ugrijano ulje da se proprže. Dok se luk prži, šampinjone isjeckajte na listiće. Zatim ih dodajte luku i dinstajte na tihoj vatri dok ne ispari tečnost koju će pustiti. Sušeni paradajz takođe isjeckajte i dodajte na izdinstane šampinjone. Začinite solju i biberom pa sve zalijte pavlakom za kuvanje. Kuvajte sve zajedno 10 minuta, a pred kraj kuvanja dodajte narendani parmezan. U drugoj šerpi skuvajte taljatele po uputstvu sa kese, te ocijeđenu tjesteninu pomiješajte sa umakom i servirajte.

Preostaje da uživate u zalogajima.

Тагови:
  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:30 ПарлаТВмент (Р)

    ‘ ПарлаТВмент (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 17:50 Историја хране

    ' ‘Историја хране