Savjeti

Trik uz koji ćete omekšati meso

  • Извор: Агенције
  • 19.12.2022. 16:58

Ukoliko uživate u jelima od junećeg mesa ali se bojite da bi ono moglo da bude previše tvrdo ili teško za žvakanje, poslužite se trikovima i sastojcima iz vlastite kuhinje kako biste to riješili.

Začudili biste se koliko često se dešava da svjež i naoko lijep komad junetine može nakon termičke obrade da bude žilav i skoro nemoguć za žvakanje.

Portal Srećna Republika predstavio je marinade koje su vam na dohvat ruke ali i trikove kojima se možete poslužiti prilikom pripreme a koji će ovu kulinarsku katastrofu spriječiti.

Naime, valja znati da bi juneće meso trebalo obavezno da se omekša prije nego krene da se termički obrađuje. To u kućnim uslovima može postići na nekoliko zanimljivih načina.

Za prvu varijantu, pripremite marinadu od ulja i začina, stavite meso unutra i ostavite preko noći u frižideru, savjetuje portal Bright Side.

Sat do dva prije pripreme ubacite unutra još i nekoliko kriški kivija, budući da on sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko. Isto djeluje i ananas.

Osim ove dvije egzotične voćke, možete dodati malo pirinčanog vina, narendanog luka i jabuke i ostaviti meso u toj mješavini tokom noći, a podjednako dobro djeluju i kiseline poput limuna i sirćeta.

Limun će djelovati već nakon sat vremena, pa se ovim trikom možete poslužiti ukoliko pripremate neko jelo u posljednji čas.

Sa druge strane, u sirćetu bi moralo da odstoji cijelu noć.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:00 На ивици терена (Р)

    На ивици терена (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Аграр (Р)