Postoji više načina

Trik za najukusniji kuvani kukuruz koji se topi u ustima

  • Извор: Агенције
  • 06.07.2022. 14:12

​Postoji više načina za kuvanje kukuruza. Ali samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju - onaj koji se kuva u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuvanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci

-5 klipova mladog kukuruza

-2 l vode

-200 ml mlijeka

-115 g maslaca

-1 kašičica soli

Priprema

1. Očistite kukuruz i prepolovite ga na pola.

2. U velikoj šerpi zagrijte vodu.

3. Kad voda provri, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite sovu pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelimično poklopite šerpu i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Nakon toga ispijate vodu i kukuruz vratite u praznu šerpu i ostavite ga poklopljenog još 15-ak minuta, prenosi Krstarica.

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:00 На ивици терена (Р)

    На ивици терена (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Аграр (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.