Genijalno

Zašto se u restoranima na vrhu obroka stavlja peršun?

  • Извор: Superžena.b92
  • 24.12.2022. 21:03

Niste znali, a razlog je genijalan.

Iako ste mislili da je peršun na vrhu obroka samo sastavni dio dekoracije, prevarili ste se, a profesionalni kuvari otkrivaju svoju malu tajnu. Naime, peršun se, pored ukrasnog materijala za mnogobrojna jela, koristi i u higijenske svrhe. On čisti nepca, neutrališe neprijatne mirise nakon jakih, aromatičnih jela.

Takođe, kako pričaju iskusni kuvari, peršun se koristi i kao pojačivač ukusa termički obrađenim jelima.

Peršun je dobar za svjež dah.

U peršunu se nalazi visoka koncentracija klorofila, a upravo on uništava bakterije u ustima. One počinju da se razvijaju nakon jela, a to je direktan uzrok lošeg zadaha. 

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм