Одјевне комбинације

Грешке које треба избјегавати при ношењу бијеле одјеће

 • Извор: Магазин новости
 • 24.04.2024. 13:07

Бијела нијанса је многима омиљена када је ријеч о одјевним комбинацијама, посебно током љета. Бијела ланена хаљина током врућина је сјајн избор, као и бијела кошуља у вечерњем изласку која свакој комбинацији даје сјај.

Иако вољена, бијела у орману има своје недостатке. Као прво, лако се прља - па иако можда имате најотмјенију одјећу на роштиљу у дворишту, можда ћете бити нервозни да се превише приближите храни како се не бисте уфлекали и остатак догађаја провели са флеком на одјећи. Затим, ту је и чињеница да може бити тешко упарити се са доњим вешом.

Ево које грешке најчешће правимо када носимо бијело - лако можемо да их избјегнемо:

1. Купујете провидну одјећу

"Да ли је моја хаљина провидна?" То је уобичајено питање које се свуда поставља у кабинама за пресвлачење. Међутим, изненадили бисте се колико провидних комада изађе из продавнице, а да купци нису свјесни да се провиди. Изађите из свлачионице када испробавате ствари и позовите некога да провјери на дневном свјетлу. Свјетла у свлачионици су направљена да вам ласкају, па увијек гледајте у другачијем освјетљењу. Ако ставите руку испод материјала и видите је кроз њега - у рукама вам је провидан комад.

2. Носите бијело доње рубље

Можда изгледа као паметна идеја да упарите бијелу мајицу са бијелим грудњаком, али стилисти кажу да је то једна од највећих грешака које можете да направите. Разлог је тај што ће бијели грудњак створити контраст са вашом кожом, што ће се видјети кроз одјећу. Зато препоручују да бијело увијек носите на голо тијело, а можете користити и грудњак у боји коже.

3. Изабрали сте погрешну бијелу боју за вас

Не постоји само једна боја бијеле – ова нијанса постоји у богатом спектру. Дакле, као и свака боја, пожељећете да пронађете најбољу нијансу за себе. Класична бијела нијанса изгледа добро на врло мало људи, па умјесто тога, покушајте са меком бијелом, прљаво бијелом - нижи је контраст и мање оштар. Ако је ваша кожа свијетла, онда носите хладно бијело, а ако имате топлији тен изаберите бијело ближу слоновачи. Добар начин да одредите свој подтон је да погледате унутрашњост вашег зглоба: ако су вам вене плаве, вјероватно сте свијетли; ако су зелене, вјероватно имате топао тен.

4. Додајете пуно боја на бијелу

Бијела је једноставна боја. И док је то одлично из много разлога, такође може да представља замку ако је добро не комбинујете. Замислите своје љетње бијело као празно платно за додатке на које додајете боје. Стилисти истичу да уз бијело често иде металик накит, сандале или торбе, или размислите о каишу или торби у златној боји.

5. Често носите бијеле комаде

Бијеле мрље се лако остављају , било да просипате пиће по њој или се једноставно знојите. То значи да ће комади које често носите, попут мајица без рукава и ваше омиљене бијеле хаљине, вјероватно имати кратак рок трајања. Послије тога почињу да изгледају истрошено, упрљано и старо. Зато пазите на комаде од прошле сезоне - да ли су и даље за ношење?

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

  'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.