Вријеме је за прави избор

Изаберите наочаре према вашем облику лица

  • 05.07.2024. 22:00

Љето је немогуће замислити без наочара за сунце. Добро одабран пар наочара не само да ће вас заштитити од штетног зрачења, већ ће и истаћи ваше најљепше карактеристике.

Изаберите моделе наочара за сунце који погодују вашем облику лица.

Овално лице је назахвалније

Овај облик се сматра најсвестранијим! Скоро сваки стил сунчаних наочара ће вам одговарати и добро стајати. Међутим, да бисте одржали равнотежу пропорција, било би добро избјегавати превелике или премале наочаре. Одлучите се за моделе који прате природан облик вашег лица. Изаберите стакла која нису ни преширока ни преуска. Избјегавајте веома велике рамове, јер ће они прекрити ваше лијепе црте лица.

Округло лице

Циљ је наћи контраст округлим линијама и створити илузију издуживања лица. Сунчане наочаре са оквиром који је шири од дугачког, као што су авијатичарске наочаре или оне с правоугаоним оквиром - одличан су избор. Такође, рамови са истакнутим угловима или вертикалним детаљима могу помоћи у обликовању вашег лица и стварању уравнотеженог изгледа. Избјегавајте закривљене облике, фокусирајте се на оштре угаоне линије које ће помоћи да се лице издужи и учини да изгледа мршавије.

Четвртасто лице

Дјевојке квадратног облика углавном имају приближно исту дужину и ширину лица. Одликује их широко чело и јака линија вилице. Неопходно је да настојите да ублажите оштре линије које ваше лице може имати. Сунчане наочаре са заобљеним угловима, као што су модели мачјег ока или овални, могу омекшати црте. Избјегавајте моделе са равним линијама или оштрим угловима, јер би они могли још више да истакну квадратни облик вашег лица.

Лице облика дијаманта

Лица у облику дијаманта карактерише линија вилице и уско чело, при чему су јагодице најшири дио лица. Овални оквири и оквири без ивица вам највише одговарају, као и модели наочара с благим кривинама. Избјегавајте наочаре шире од јагодица.

Срцолико лице

Ако имате лице у облику срца, са ширим челом и оштријом брадом, циљ је да уравнотежите пропорције. Наочаре са тањим оквирима и ширим стаклима, као и модел авијатичара, могу бити идеални за стварање ове равнотеже. Такође, модели са детаљима на дну оквира могу допринијети стварању складније пропорције. Избјегавајте наочаре које имају равне линије дуж горњег дијела, јер скрећу пажњу надоле и издужују лице.

(Сенса)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: