Polako se spremajte

Modni trendovi za proljeće 2023

  • Izvor: Agencije
  • 13.01.2023.21:24

Modna sezona koja nam dolazi - proljeće 2023. donosi nam mnoštvo iznenađenja. Modni trendovi proljeća 2023 donose jarke boje, uske suknje do kolena, majice koje podižu kukove - zapljuskuju nas nostalgijom devedesetih.

U svakodnevne autfite nastavljaju da se uključuju prozirni slojevi, mrežasti preklopi, čipke i mnoge druge teksture.

U modu se vraćaju porubovi sa balonima i svjetlucava odijela, što nam konačno govori da je pandemijska era iza nas i da smo konačno završili sa „kućnim“ stilom koji je sa pandemijom došao.

Suknje do koljena – jedan od najblistavijih trendova sezone proljeće 2023!

Mješavina slatkog i bezazlenog – suknja koja nežno i suptilno pokazuje koljena u toku hoda savršeno je modno sredstvo za posao, dok nam ostavlja prostora da je nosimo i u izlasku.

Na našem autfitu ovakva suknja ostavlja utisak suzdržanosti.

Savjet: Suknju do koljena možete nositi uz duži blejzer u poslovnoj varijanti, dok je uz opuštenu majicu bez rukava možete kombinovati čak i za večernji izlazak!

Neutralne boje visokog sjaja

Kaputi, blejzeri, slip haljine i pantalone u prigušenim nijansama visokog sjaja sletjele su na modne piste u velikom broju! Trendovi sezone proljeće 2023. donose nam mnogo sjaja, a ovo je jedan od načina da taj sjaj bude u prvom planu!

Neki od najvećih sjvetskih brendova klade se u ovaj trend koji će uskoro krasiti kako naslovnice, tako i crvene tepihe!

Savjet: Uz ove neutralne nijanse ukombinujte glatke kožne dodatke iz iste porodice boja!

Providna genijalnost!

Providni komadi u modi su već sezonama, a sada dolaze u novom izdanju.

Manje otkrivaju rizične dijelove tijela, a više daju novu dimenziju našem izgledu. Do sada smo vidjeli suknje sa providim čipkama koje otkrivaju kolena i mrežaste prekrivače na haljunama, sa nestrpljenjem čekamo da vidimo šta će nam sezona proljeća 2023. donijeti u ovom domenu!

Savjet:  Ovakve haljine i suknje možete nositi sa mrežastim bodijem ili sa ukrasnim čipkama!

Slične haline, suknje i ogrtače možete vidjeti i u mnogo jednostavnijim izdanjima, a sve su to trendovi sezone proljeće 2023!

Balon porubi

Modni trend proljeća 2023. o kome svi neprestano govore – balon porubi. Javljaju se na rukavaima, na suknjama, haljinama kod svih najpoznatijih svjetskih modnih brendova.

Javljaju se u raznim oblicima – od jedva vidljivih do veoma velikih. U zavisnosti od toga šta više volite, sigurni smo da ćete doživeti svojih pet minuta na sljedećoj proslavi ako izaberete ovaj detalj!

Čipka – jedan od osnovnih trendova sezone proljeće 2023.

Iako važi za jedan od najelegantnijih detalja u svakoj prilici, čipka istovremeno odaje utisak tradicionalnog i kitnjastog. Kada su nijanse u pitanju, najbolje je kombinovati čipku neutralnih nijansi, ali ukoliko dobro uklopite ostale detalje, možete napraviti savršen izgled i kombinujući čipku u nekoj od jarkih boja!

Korseti

Generacija Z priredila nam je ovaj trend, a nama je trebalo dosta vremena da ga prihvatimo!

Korseti se idelno kombinuju sa kargo pantalonama ili minimalističkim midi suknjama.

Kargo stil

Pantalone sa džepovima dobijaju veliku pažnju već nekoliko sezona, ali predviđanja su da će vrhunac popularnosti ovaj stil doživjeti u sezoni proljeće 2023!

Savjet: Nosite farmerke sa kargo jaknom ili kombinujte kargo pantalone sa udobnim džemperima!

Kombinujući neutralne i jake boje, sjajne materijale, a zatim čipku i kargo stil uz naše ideje ovog proljeća sigurno ćete biti veoma inspirativno stilizovani. Budite spremni za proljećne čarolije i prije nego što ono dođe, piše Lepota i zdravlje.

Tagovi: