Loš odabir

Najgore frizure za tanku kosu

 • Izvor: B92
 • 02.09.2022.21:54

Ako imate tanku kosu, ove frizure izbjegavajte u širokom luku.

Različitim tipovima kose odgovaraju različite frizure, što jednako važi i za tanku kosu. Uz mnoštvo inspiracije sa društvenih mreža i profila poznatih, odabir frizure koja će najbolje odgovarati našem tipu kose može biti prilično izazovan.

Fina, tanka kosa zahtijeva mnogo rada na uobličavanju forme kako bi frizura potrajala, ali je to teško postići, posebno kod određenih vrsta frizura.

Uz odgovarajuću frizuru za tanku kosu, oblikovanje i stilizovanje će biti lakše.

1. Previše oštrih slojeva

Ove frizure su pogodnije za gušću kosu, jer tanka kosa neće dati dovoljno bujan izgled potreban da održi ovaj slojevit oblik.

 2. Rejčel frizura

Iako su frizure inspirisane devedesetim godinama trenutno veoma popularne, fina, tanka kosa, sa mnogo slojeva po cijeloj dužini jednostavno neće dobro pristajati jer se krajevi neće uvijati, već će samo pasti.

3. Duga kosa sa kratkim slojevima

I ovakvu frizuru je najbolje izbjegavati kod tanke kose, jer se tanka kosa lako lomi, a kratki slojevi samo će još više naglasiti ispucale vrhove.

4. Preduga kosa

Preduga kosa takođe može biti neprivlačna frizura za tanku kosu, posebno zato što se vrhovi tanke kose lako lome. Ova frizura može učiniti da kosa izgleda neuredno.

Tagovi:
 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.