Лош избор

Одјећа у овим бојама вас чини старијима

 • 30.03.2024. 11:47

Умјесто да истичу ваше најбоље особине, ове нијансе заправо могу да нас учине старијим.

Гардероба може да нам помогне да изразимо своју личност, а одабир правих боја може увелико допринијети самопоуздању. Међутим, стилисти кажу да погрешне боје могу имати супротан ефекат.

5 боја које ће учинити да изгледамо старије

Превише црне и сиве 

- Црна и сива се сматрају класичним бојама и треба да се нађу у нашем ормару, међутим, превише ослањања на ове нијансе може да нас учини визуелно старијим - каже Јенија Хернандез Фонсека, стилиста, пише "Best Life".

Сматра да прекомјерна употреба црне и сиве баца оштре сјенке око лица и може да нагласи фине линије. Фонсека напомиње да то не значи да морате у потпуности да избаците ове основне боје из своје гардеробе.

- Умјесто да избјегавате ове боје у потпуности, одлучите се за ублажавање контраста кремастим бијелим шалом, богатим горњим дијелом или накитом дубоких тонова како бисте унијели топлину вашем тену - препоручује она.

Пастелне нијансе

Фонсека упозорава да ће ношење нежних пастелних боја истаћи промјене на кожи и очима.

- Иако су лијепе и свјеже, меке пастелне боје  могу учинити да ваше очи изгледају утонуло. Могу да појачају хиперпигментацију, па је најбоље да их избјегавате.

Хит фризура за прољеће и љето 2024.

Хит фризура за прољеће и љето 2024.


Неутралне беж нијансе

Неутралне боје могу да дају софистициран и класичан изглед вашој гардероби, али Фонсека каже да могу да учине тако што изгледате мрачно и старије од правих година.

Свијетлорозе

Ова живахна нијанса може бацити флуоресцентни сјај на вашу кожу, наглашавајући свако црвенило или несавршености.

Нијансе љубичасте

Љубичаста, када је правилно одабрана, може да одише елеганцијом и софистицираношћу. Међутим, погрешна нијанса може да баци непријатне сјенке, остављајући вас уморним и без сјаја. Избјегавајте нијансе које вашу кожу и усне претварају у љубичасте, привлачећи пажњу на несавршености.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Центар дана

 • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.