Кавез за стопала

Сандале које смо носили као дјеца поново су апсолутни хит

 • Извор: Агенције
 • 23.04.2024. 04:00

Жене које у облачењу спајају удобно и модерно већ знају да је модел сандала које смо као дјевојчице носиле на плажи, ове године један од највећих хитова.

Ову љетну обућу називају и "рибарским сандалама", а још прошлог љета смо их виђали по највећим модним пријестоницама.

Сјећате се гумених сандала које су нам родитељи с муком навлачили на плажи? Оних које су нам дјеловале као "кавез“ за стопала?

Нови модели су инспирисани баш њима, али су унапријеђени – не жуљају, нога може да дише, имају удобан ђон и углавном су направљене од мекане коже, а не од гуме или пластике.


Маркети више неће моћи да продају овај производ

Маркети више неће моћи да продају овај производ

Поријекло ових сандала датира из 1946. године, када је француски бренд Медусе, који их и данас производи, креирао први модел од пластике, апсолутну новину за индустрију обуће, која још увијек није била упозната са употребом овог материјала.

Првобитно дизајниране за плажу, сандале су брзо нашле пут до уличног стила јер су почеле да се праве и од коже. Иако су задржале епитет "ружне“ обуће, посљедњих година жене их просто обожавају.

Њихов шарм се поклапа са њиховом носивошћу: већина ових љетних ципела су равне, са меким кожним каишевима дизајнираним за дуге шетње, обалом или градским улицама.

Ова обућа реинтерпретира љетну класику савременог дизајна сачињеног од укрштених кожних каишева, без одустајања од гуменог ђона и подесивих копчи које обећавају максималну удобност током сунчаних дана на хоризонту. Укратко, добили смо делукс верзију сандала из 90-их, које се могу носити у било ком тренутку, од сада до септембра, пише "Задовољна".


Марија Шерифовић неће бити у новој епизоди Звезда Гранда, познато ко је мијења

Марија Шерифовић неће бити у новој епизоди Звезда Гранда, познато ко је мијења

Црне рибарске сандале представљају верзију која највише личи на луксузну, и током топлих дана мијењају патике у елегантним комбинацијама које уз помоћ неког детаља треба "пригушити".

Ове љетне ципеле ће се слагати са скоро свим: испробајте их уз фармерке и мушку кошуљу за посао, док ће уз дугачке хаљине бити савршене за морске шетње. Из тог разлога препоручујемо да испробате разне боје – од слоноваче до металик нијанси.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.