TikTok

Djevojka ima ogromne oči: Ljudi u nevjerici

 • Izvor: 24sata.hr
 • 07.02.2023.03:24

Samanta Meknab (21) iz Njujorka ima prepoznatljivu pozu raširenih očiju, praznog pogleda u kameru, što ostavlja zapanjene online korisnike i skuplja milione pregleda po videozapisu.

"Gotovo da nema ničega što nisam čula. Govore mi svakakve ludosti o tome na koga ličim ili kako izgledam, od likova Tima Burtona, buba, Nikol Riči, Mr. Bina, Goluma, likova iz crtića. Mnogi obično misle da imam problema sa štitnjačom ili Gravesovu bolest, što nemam", kaže Samanta.

Velike oči su joj samo u genima. 21-godišnjakinja često pronalazi zabavu u svojoj jedinstvenoj crti lica.

Njen najpopularniji video na društvenim mrežama niz je kratkih isječaka u kojima bulji u kameru, a koji je pogledan 22 miliona puta s 2,4 miliona lajkova, prenosi "The Sun".

"Ovako me mama gledala kad bih se loše ponašao u javnosti", komentarisali su.

"Slatka kći Mr. Bina", rekao je jedan. 

Meknab mnoge komentare smatra prilično smiješnim, prenosi "24sata.hr".

"Čak i ja mislim da stvari koje mogu učiniti sa svojim očima i način na koji izgledam mogu biti čudne i pomalo zastrašujuće, ali drugi to vole", ističe djevojka.

Ona sada prima poruke i od drugih žena i djevojaka koje imaju sličan izgled očiju i zbog toga su bile maltretirane ili ismijavane. Ali često govori da im njeni videozapisi pomažu dati samopouzdanje koje im je potrebno.

"To je za mene najveća nagrada. Kažem im da volim imati tu jedinstvenu stvar na sebi koja mi omogućuje da se ističem na dobar način pa zašto to ne prihvatiti?", kaže ona.

@sam.mcnab

the last one is terrifying.

♬ Follow me - .
Tagovi:
 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.