Pitanje na kvizu

Ko među kopnenim kičmenjacima ima najveće oči?

 • Izvor: Radio Sarajevo
 • 17.03.2023.10:56

Nova epizoda hrvatskog kviza "Tko želi biti milijunaš" donijela je nastupe troje takmičare, a Stipe Sladoljev uspio je doći do dvanaestog pitanja.

Sportski novinar Stipe Sladoljev je u prošlosedmičnoj epizodi "Milijunaša" odgovorivši tačno na deveto pitanje osvojio 2.500 evra. Na raspolaganju su mu ostala i sva tri džokera.

Na desetom pitanju trebao je odgovoriti na pitanje koji je engleski grad poznat po bijelim klifovima visokima do 110 metara: Blackpool, Bristol, Dover ili Southampton?

"Ovo nisam uopšte siguran", rekao je Stipe.

Zatražio je Tarikovu preporuku za džokere, na što mu je on rekao, ako sumnja na nešto, da bi mu džoker "pola-pola" olakšao situaciju, a sumnjao je na Dover. Nakon što je prepolovio, ostali su odgovori Bristol i Dover.


"Dobro da je ostao odgovor na koji sam sumnjao, iako ni Bristol ne zvuči kao nemoguć odgovor", rekao je Stipe.

Zatražio je i džokera "zovi" koji je naglasio da mu teško može pomoći, ali da mu ipak zvuči Bristol, iako bi i Dover mogao biti. Odlučio je iskoristiti i posljednjeg džokera na ovom pitanju te zatražio pomoć publike. Njih 55% glasalo je za Bristol, a 45% za Dover.

Nije prihvatio savjet publike i odlučio se za odgovor C - Dover, na što je u početku i sam sumnjao i to mu je donijelo pet hiljada evra, prenosi Index.

"Ko među kopnenim kičmenjacima ima najveće oči?" glasilo je iduće pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: krokodil, noj, sova ili slon.

Prvo je eliminisao noja, za slona je rekao da je najlogičnije, ali da vjerojatno nije tačno.

Ipak se nakon kraćeg promišljanja odlučio za slona. Tačan je odgovor bio noj te je Stipe takmičenje napustio s osvojenih pet hiljada evra.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.