Трикови

Месар открио: Како се купци варају на грамажи меса

 • Извор: Курир
 • 17.04.2024. 13:36

Неријетко смо свједоци бројним преварама купаца у продавницама.

Трговци се служе различитим триковима како би купци платили више, а купцима се и даље уваљује све и свашта, по свему судећи, водећи се добром старом "ако прође прође".

Већина случајева догађа се с месом и сухомеснатим производима. Наиме, закидање на грамажи је постало уобичајено. Тако је и један купац још у продавници извагао паковање од 100 грама које је испало свега 78 грама меса.

"Обратите пажњу, закидају на мјерењу. На контролној ваги у маркету измјерено по 78 грама. Није први пут да закидају. Жена се брани да је таква вага. На већој грамажи се то теже види, али на 100 грама је баш примјетно”, стоји у објави на Инстаграму, али, није био једини у таквој ситуацији.

Баба Ванга предвидјела Трећи свјетски рат, од ових њених ријечи се леди крв у жилама

Баба Ванга предвидјела Трећи свјетски рат, од ових њених ријечи се леди крв у жилама

Јавили су се и неки бивши месари, који су људе упозорили на трикове с месом.

"Да знате, месо долази истоварено с водом, тако да, ако вам нарежу килограм шницли и дођете кући и ставите у фрижидер, након неколико сати неће бити један килограм, јер месо калира. Имају и фору с вагом. Испод папира увијек ставе комад нечега да грамажа буде већа јер тако шеф објекта у ком купујете ставља себи бонус у џеп”, коментарисао је човјек који је због тих ствари дао отказ у месари.

Што се тиче трикова с месом, бројни месари не желе да мељу свјеже месо, него купцима нуде већ припремљено, од прије мљевено месо, јер се тако решавају остатака, уместо да купцима понуде праве комаде чистог меса.

Вагнеровци крећу на Харков?

Вагнеровци крећу на Харков?

Већини потрошача не пада на памет код куће или у продавници поново да мјере паковање меса, па се догађа да им у цијену буду урачунати папир или пластична амбалажа у којој је месо паковано.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:00 Филм

  ''''Филм

 • 00:10 Ноћни програм

  Ноћни програм