Može želja ako imate karticu

"Nemaš keša, nema problema": Harmonikaš iz Banjaluke postavio čitač platnih kartica

  • Izvor: ATV
  • 25.10.2021.20:31

Ko hoće da mu Željko zasvira ''Romaniju'' na uvce, a nema keša da zakiti harmoniku - nema problema. Čovjek je na instrument namontirao čitač platnih kartica tako da za muzičku želju slobodno možete da je ''peglate'' direktno na harmonici.

"Ljudi većinom u nekoj šali provlače karticu kroz harmoniku, e sad sam ja došao na tu ideju da više nema te šale, nego ako žele da mogu ovako da počaste muziku. / Neobično je i dosta snimaju to kad provuku karticu, pošto sam prvi koji je krenuo sa tim, pa je onda zanimljiva fora", priča Željko.

Uz čitač kartica, na harmonici su i tri mikrofona. Ovo više nije ni hobi već način života, priča Željko. Sa tim se saživjela i njegova supruga. U šali kaže da da joj je potpuno jasno da je harmonika Željkova prva i najveća ljubav. Više od decenije života sa muzičarem je, priča, prilično interesantno. 

"Au, pa to bi trebal jedna emisija od sat ipo da onako sve po redu da kažem kako ide od početka do kraja, tako da ima svačega. Nije lako uvijek, ali opet je zadovoljstvo, jer je u kući uvijek veselo, tako da uvijek je dobro raspoloženje", dodaje njegova supruga, Biljana Đakić.

I mora tako da bude, kaže Željko. Posao za koji se školovao donosi mu hljeb a harmonika, priča - kolače. Svira od devete godine a do danas skoro da nije bilo dana da se nije latio harmonike. Tagovi: