"Zbog razloga vezanih uz mentalno zdravlje"

Poznati kuvar zabranio veganima ulazak u svoj restoran!

 • Извор: Индекс
 • 25.06.2023. 09:27

Poznati kuvar Džon Mauntejn je zabranio veganima ulazak u svoj restoran nakon jedne situacije i time pokrenuo lavinu komentara onih koji su za i protiv.

Ovaj kuvar je rođen u Velikoj Britaniji, a sada vodi restoran u Australiji. Javnosti je postao poznat kada je u emisiji, nakon što je dobio ocjenu 2 od 10, psovao kuvara koji ga je ocijenio.

"Nažalost, svim veganima je zabranjen ulazak u Fyre (zbog razloga vezanih uz mentalno zdravlje). Zahvaljujemo vam na razumijevanju", stoji u objavi koju je sada postavio na Fejsbuk.

Mauntejn je izjavio da je taj potez podstaknut sporom s jednom djevojkom.

"Mlada djevojka mi se obratila i rekla da dolazi u restoran te pitala postoje li veganske opcije. Rekao sam da ću joj udovoljiti, rekao sam da imamo njoke, povrće... I to je bilo to."

Ubilo je ono čega se najviše plašila: Tužna sudbina jugoslovenske glumice

Ubilo je ono čega se najviše plašila: Tužna sudbina jugoslovenske glumice

Međutim, kuavr je rekao da je zaboravio na zahtjev žene jer je bio zauzet oko privatne zabave. Njegov pomoćni kuvar tada je odbrusio Mauntejnu što im "nije rekao za mušteriju veganku." 

Javila se mušterija

Nezadovoljna mušterija požalila se australijskim medijima.

"Moja jedina opcija je bilo jelo od povrća. Bilo je u redu, ali ne s tim punjenjem. I bila sam šokirana kad mi je to naplatio 32 dolara. Mislim da je danas nevjerovatno važno da restorani mogu primiti svakoga, a ako nemaju opciju veganskih obroka, to pokazuje vaše nedostatke kao kuvara", objasnila je.

Kuvar joj je odgovorio: "Što se tiče vegana/vegetarijanaca koji su u vrlo maloj manjini, posebno u sjevernim predgrađima, pokušavam da uslužim sve druge. Hvala na negativnoj recenziji... Slobodno podijelite svoje us*ano iskustvo i radujem se što vas više neću vidjeti."

"Kako djetinjasto. Vi i svi vaši veganski prijatelji možete otići i uživati u jelima na drugom mjestu. Sada vam je zabranjen ulazak", dodao je. 

Mountain je rekao da je restoran preko noći preplavljen negativnim Google recenzijama s jednom zvjezdicom nakon njihove javne rasprave.

Pretukao radnika u restoranu: Američki senator iza brave

Pretukao radnika u restoranu: Američki senator iza brave

"Počeli smo da dobijamo sve ove negativne kritike bez ijednog komentara, što stvarno šteti poslu. Je*eni vegani, ozbiljno... Ja sam završio sa njima. Na kraju dana, to nije ono što želim da učinim, ali oni mogu da odje*u", rekao je.

Međutim, ljudi koji podržavaju njegov stav, uključujući i one koji nisu posjetili restoran, počeli su davati restoranu Google recenzije s pet zvjezdica.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

 • 23:30 Ноћни програм

  Ноћни програм