Савјети

Риба ће бити хрскава, а поврће сочно: Посна смјеса за поховање је прави хит међу куварима

  • Извор: Б92
  • 30.03.2025. 16:18

Једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашна и презле.

Поховано месо или тиквице, односно плави патлиџан са дресингом, помфритом и сезонском салатом многи сматрају најљепшим ручком.

Али, како у посним данима (сриједа и петак) и периодима великих постова није дозвољено конзумирање меса, јаја и млијечних производа, често имамо дилему како да похујемо барено поврће, а да оно буде једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашна и презле.

Исту смјесу можете да користите и за спремање пржене рибе, с тим што би требало да преполовите количину куркуме и додате слатку алеву паприку.

Састојци:

  • 150 г густина
  • 50 г кукурузног брашна
  • кафена кашичица куркуме
  • пола кафене кашичице соли
  • пола кафене кашичице прашка за пециво
  • 100 ml киселе воде

Припрема:

Помијешајте густин, кукурузно брашно, со, куркуму и прашак за пециво у једну посуду, па све добро сједините. У ову смјесу најприје уваљајте све барено поврће које желите да похујете.

Уколико планирате да пржите рибу, ставите пола кафене кашичице куркуме и пола кафене кашичице алеве паприке у смјесу од густина, кукурузног брашна и соли, па у ову смјесу уваљајте рибу.

Потом у остатак смјесе сипајте киселу воду, добро размутите кашиком тако да нема грудвица и опет уваљајте поврће, односно рибу у ову смесу која је по конзистенцији мало гушћа од смјесе за палачинке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: