САД

Змија тешка 90 килограма и дуга 5 метара: Ухватили џиновског питона

 • 10.11.2023. 09:05

Ловци на питоне из Америке, ушли су историју након што су ухватили змију од скоро 90 килограма, што је друга по величини икад уловљена у тој држави.

Глава јој је била величине лопте – рекао је заштитник природе Мајк Елфенбајн о надреалном улову који се догодио током викенда у Националном резервату “Биг Сајпрес” на Јужној Флориди.

Човјек са Флориде, који није професионални ловац на змије и његов син, Kол, срели су још тројицу мушкараца који су тражили бурманске питоне, инвазивну змију из југоисточне Азије која сада хара по јужном дијелу САД.

 

– Сви смо наишли на ову џиновску змију на путу у исто вријеме – присјећа се Елфенбајн, који је рекао да је змија у почетку изгледала толико велика да су помислили да је алигатор.

Авион се срушио међу алигаторе и змије

Авион се срушио међу алигаторе и змије

Наводно је било потребно свих петоро да се рептил стави под контролу.

– Држао сам је за главу. Мој син ју је ухватио за реп. А остала три момка су се нагомилала у средини. И са нас петорице који смо сједали на њој, она је и даље буквално могла да подигне своје тијело са земље и настави да се креће. Било је лудо. Било је тотално лудо – рекао је Елфенбајн присјећајући се искуства.

Претходна “мало” већа

Вјеровали или не, нису преувеличавали величину “улова”. Монстроузни бурмански питон је званично имао дужину од преко пет метара, и био је тежак око 90 килограма, са обимом од преко 58 центиметара, преноси Блиц.

Из зида извукао четири змије, једна га угризла

Из зида извукао четири змије, једна га угризла

Ово је друга најтежа змија икада ухваћена на Флориди. Претходна је ухваћена прошле године, била је тешка преко 98 кила, а дугачка преко 5.5 метара

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

  'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.