Важно знати

Љекар открио која риба из конзерве је најздравија: Штити срце и одлична је за мозак, једите је чешће

  • Извор: Крстарица
  • 05.01.2025. 09:48

Конзервирање храну одржава свјежом и јестивом, поготово ону која је склона развоју разних патогена, а у процесу конзервирања намирнице пролазе и процес стерилизације.

Нутрициониста др Џес Кординг каже да је, према мишљењу струке, најздравија конзервирана храна сардине, али и друга конзервирана риба која је приступачан извор протеина, али и одржива и не захтјева дугу припрему или кување, преноси Еспресо.

Како објашњава, примјена конзервиране рибе у исхрани има бројне здравствене предности.

"Конзервиране сардине обично имају мање живе од многих других врста рибе и сматрају се једним од најбољих избора морске хране, поготово ако вам свјежа није доступна", рекла је др Кординг.

Када једемо сардине, додаје др Кординг, уносимо велику количину протеина, витамина Д и противупалних омега-3 масних киселина, а маслиново уље даје мононезасићене масти здраве за срце.

Стручњаци препоручују две до три порције конзервиране рибе недјељно, помешано са тестенином или самостално, а можете их додати и разним салатама, пише Крстарица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија 'Мућке' легендарна је британска комична серија у режији Џона Саливана, која је од 1981. до 1991. године доживјела седам сезона и неколико посебних издања.

  • 23:30 Серија: Насљедници (16+)

    '''Прича о дубоким траговима и посљедицама које је интензивно вријеме преокрета оставило на модерни породични живот, било да се он одвија у наизглед слободоумном и прогресивном умјетничком дому или у традиционалнијем друштвено оријентисаном, провинцијском окружењу.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм