ATV

Необичан случај

Отишао на трчање, кући се вратио с ерекцијама које су трајале два дана

 • Извор: Агенције
 • 21.11.2023. 13:41

Неименовани 44-годишњи Словак, иначе аматерски маратонац, пуна је два дана трпио насумичне ерекције након што се вратио са трчања с болном квржицом на полном органу.

Наиме, након што је напокон отишао доктору, утврђено је да му се створио крвни угрушак у полном органу, и то у кавернозном тијелу (лат. corpus cavernosum), у подручју са спужвастим ерективним ткивом које садржи већину крви у органу током ерекције.

Да је у питању угрушак широк 18 милиметара, откривено је током магнетне резонанце, па су љекари пацијенту преписали лијекове за разрјеђивање крви.

Болови су у наредних недјељу дана донекле смањили, међутим будући да је угрушак и даље био присутан те изазвао бојазан да би могао отићи на плућа и угрозити мушкарцу живот, наставио је да прима инјекције.


Замолио комшију да направи дијете његовој жени па га на крају тужио

Замолио комшију да направи дијете његовој жени па га на крају тужио

Смањио се након тек шест мјесеци терапије, али су контроле потврдиле да је још увијек присутан три године касније.

Ипак, упркос томе, симптоми су се у међувремену повукли, наведено је у часопису "Уролоџи Кејс Репортс", у којем је такође истакнуто да је појава угрушака у том предјелу полног органа у медицинској литератури до сада забиљежена у само 56 случајева, пренио је "Њујорк Пост".

Угрушци у том предјелу најчешће су откривани код особа млађих од 30 година, а често је узрок била микротраума ткива изазвана спортом, снажним интимним активностима, злоупотребом дрога и алкохола, али и медицинским стањима попут анемије српастих станица и тромбофилије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.