Корисно знати

Ови чајеви имају најјаче диуретичко дејство

  • Извор: Пинк
  • 11.04.2024. 20:15

Право је вријеме да се посветите свом здрављу и ојачате имунитет. Како бисте у овоме успјели битно је да се правилно храните, спавате не само 6 до осам сати, већ и да се потрудите да у кревет одлазите у исто вријеме сваке вечери, али и да се детоксикујете уз помоћ воде и чајева.

Уколико не можете да одолите бројним искушењима када је ријеч о храни или сте пушач, трудите се да направите бар један или два дана дневно паузу од ових навика.

Дан започните чашом воде собне температуре, а затим скувајте чај од корена маслачка који има јако диуретичко дејство. Уз чај попијете и таблету витамина Ц од 500 mg, а након ручка попијте магнезијум директ од 300 mg. У току овог дана је битно да унесете 3, 5 до 4 литре течности дневно, а то укључује 1 до 1,5 л воде. Чајеви са диуретичким дејством до 1,5l, а ту укључујемо чај од коприве и чај од коријена ђумбир,а сокове од цијеђеног воћа до 1l, а овде предлажемо поморанџу, грејпфрут и лимун.

При прављењу сока користите један плод који исциједите у литар воде, немојте мијешати воће у припреми овог сока. Битно је да течност пијете гутљај по гутљај, никако чашу од‌једном јер не омогућавате организму да искористи ову воду, она овако само пролази кроз организам. Кафу можете пити без млијека и шећера и то највише двије шољице у току дана. Газиране сокове и алкохол немојте конзумирати.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: