ATV

Ужас

Ставио хреновку под микроскоп: Неће вам бити свеједно кад ово видите

  • Извор: Агенције
  • 05.12.2023. 12:38

Хреновка је месна посластица вољена широм свијета, иако су многи свјесни да то није најздравији оброк који се може појести.

Хреновке, популарни месни производ који се често конзумира широм свијета, пролазе кроз пажљиво осмишљен процес производње како би се постигла савршена комбинација окуса, текстуре и сигурности хране.

Главне компоненте у производњи хреновки укључују месо (најчешће пилетина, свињетина или говедина), воду, со, зачине те емулгаторе. Месо се ситно сјецка, стварајући темељ за глатку смјесу која ће постати хреновка.

Након тога, састојци се пажљиво мијешају како би се постигла хомогена маса.


Њемачку оковао снијег: Хаос на путевима, више људи страдало

Њемачку оковао снијег: Хаос на путевима, више људи страдало

Додају се зачини и ароматичних материја које обогаћују окус, стварајући карактеристичан профил хреновки. Емулгатори се користе како би побољшали текстуру смјесе и осигурали стабилност, везујући воду и масти.

Овако то све звучи јако лијепо, али када се хреновка стави под микроскоп, то не изгледа тако добро. Управо то направио је популарни ТикТок профил "Микро Зум Гy", а оно што је видио шокирало је многе људе.

"Зато не купујем микроскоп", "Да ставимо било које месо под микроскоп, не би га никад јели", "Ово је разлог зашто их више не једем", неки су од коментара шокираних корисника ТикТока.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: