Ситуација тешка

Њемачку оковао снијег: Хаос на путевима, више људи страдало

  • 05.12.2023. 12:30

Ледена киша и хладно вријеме у Њемачкој узрок су бројних саобраћајних несрећа у којима су само данас погинуле три особе, а привремено је обустављен и авио-саобраћај са аеродрома у Минхену.

Један ученик је погинуо, а најмање 10 је пребачено у болнице, док су двије одрасле особе, међу којима и возач школског аутобуса, тешко повријеђене, у судару у планинама Ерцгебирге, у покрајини Саксонији на истоку Њемачке, саопштила је полиција.

Снијег на словеначкој планини 1,8 метара, порушена стабла, дијелови земље без струје

Снијег на словеначкој планини 1,8 метара, порушена стабла, дијелови земље без струје

Аутобус је с бока ударио у возило за зимско одржавање путева близу границе са Чешком, послије чега је ударио у дрво, преноси АП позивајући се на њемачку агенцију ДПА.

Двије особе су погинуле у судару аутомобила и камиона на аутопуту А8 у Горњој Баварској, а у саопштењу полиције се наводи да је аутомобил проклизао под задњи дио камионске приколице.

Сви летови са минхенског аеродрома су привремено обустављени уз упозорење аеродромских служби да би многи летови заказани за касније током дана такође могли бити отказани због тешких временских услова.

Метеоролог за АТВ открива: Каква ће бити зима и да ли ће бити снијега

Метеоролог за АТВ открива: Каква ће бити зима и да ли ће бити снијега

Железнички оператер Дојче Бан саопштио је да ће саобраћај у региону Минхена бити отежан неколико дана, као и да су возне линије до аустријских градова Салцбурга и Инзбрука и Цириха у Швајцарској, обустављене до даљег. Од путника је затражено да сва путовања која нису неопходна одложе за сриједу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.