ATV

Tvrdi dermatolog

Ukoliko se bubuljice nalaze u "trouglu smrti" ne dirajte ih

 • Izvor: B92
 • 24.08.2022. 15:56

Kako tvrdi njujorški dermatolog Zeihner, područje lica koje povezuje nos sa uglovima usana je područje na kom nikada ne smijete cijediti bubuljice.

Stres, prljavština, višak sebuma, zapušene pore, hormoni i na hiljade drugih faktora mogu uzrokovati pojavu bubuljica na licu. Mnogi, gonjeni nervozom i nestrpljivošću, uzimaju posao dermatologa i kozmetičara u svoje ruke i sami se obračunavaju sa bubuljicama.

U većini slučajeva ovakvo ponašanje može imati samo estetske posljedice, međutim nerijetko se dešava da se stvari iskomplikuju i da dođe do infekcije. Kako tvrdi njujorški dermatog Džošua Zeihner, ukoliko prionete na sanaciju bubuljica i mitisera u "smrtonosnom trouglu" na licu, u velikoj ste mogućnosti da trpite fatalne posljedice svog čina.

Naime, u dijelu lica koje povezuje nos i uglove usana nalaze se kavernozni sinus. Riječ je o ustvari o velikoj veni koja odvodi krv u mozak. Neopreznim intervencijama, rizikujete infekciju, koja bi se ovim putem lako proširila da mozga i to bi moglo imati strašne konsekvence.

Zato, ukoliko primijetite bubuljicu ili mitiser na ovom području lica, preporuka je da nikako ne dolazite u iskušenje da sami riješite problem, već da pronađete stručno lice, koje će imati najbolju soluciju i u estetskom, ali i zdravstvenom smislu, prenosi B92.

Tagovi:
 • 07:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (R) (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina