Palenta sa pireom od graška

  • 01.05.2016. 15:34

Potrebno je:

250 g graška
25 g sveže nane
750 ml bujona od povrća
180 g kukuruznog griza
20 ml maslinovog ulja
so
biber

Priprema:

Palentu spremite tako što ćete u bujon od povrća dodati maslinovo ulje i soli po potrebi i, kad prokuva, umješajte kukuruzni griz. Kada se skuva, razlijte u modle i ostavite da se stegne. Grašak skuvajte, pa ga izmiskujte u blenderu. Potom ga propasirajte i posolite i pobiberite. Palentu izvadite iz modle i služite sa pireom.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.