"Pozdrav proljeću" - više od hiljadu planinara na Kozari

  • 25.03.2018.18:06

Na Kozari je danas održan tradicionalni planinarski pohod "Pozdrav proljeću" u organizaciji Planinarskog društva "Klekovača" iz Prijedora, koji je okupio više od hiljadu ljubitelja planinarenja iz bivše Jugoslavije iz 81 planiranoskog društva.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da je ova manifestacija okupila sve generacije planinara i da je ujedno i svojevrsna promocija turističkih potencijala planine Kozare, Nacionalnog parka "Kozara" i grada Prijedora.

"Ono što smo uvijek željeli da nam Kozara bude prepuna ljudi, to se danas i obistinilo. Mi smo kao domaćini srećni, a vjerujem da će biti zadovoljni i svi naši gosti", rekao je Đaković novinarima na Kozari.

Приједор - "Поздрав прољећу" на Козари

Marko Sarić iz Planinarskog društva "Klekovača" Prijedor rekao je da je danas na Kozari zabilježen novi rekord jer su prisutni bili predstavnici 81 planinarskog društva iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije odnosno više od hiljadu ljubitelja planinarenja iz bivše Jugoslavije.

Direktor Nacionalnog parka "Kozara" Dragan Romčević rekao je da su zbog snijega uslovi bili više zimski nego proljećni.Приједор - планинари свих генерација на Козари

"Možda čak danas na Kozari nisu bili idealni uslovi za pješačenje, ali evo temperatura je sada u plusu. Mislim da je staza ipak bila dobra, svi će je uspješno savladati", dodao je Romčević.

Uspon na Kozaru jedan je od najmasovnijih planinarskih pohoda u kalendaru Planinarskog saveza Republike Srpske.

(Srna)