Profesionalno ubistvo: Izgubio kokain pa ga izrešetali

  • 22.02.2015. 01:30

Cetinjanin Goran Radoman (37), saradnik Darka Šarića, ubijen je prošle noći na Novom Beogradu, ispred lifta podzemne garaže zgrade u Ulici Jurija Gagarina 26a.

Kako „Blic“ saznaje, motiv ubistva je osveta zbog krađe 300 kilograma kokaina u Španiji prije mjesec dana. Profesionalno ubistvo, kakvo skoro nije izvedeno - zaključak je policije koja je obavila uviđaj. I zaista, tragovi koje je ostavio ubica ukazuju na profesionalca. Ubijeni Radoman i njegov brat Vladan, po podacima srpske policije, godinama su u poslovima trgovine kokainom iz Južne Amerike u Evropu.

Ubica je neprimjetno ušao u podzemnu garažu zgrade koja je kraj tri višespratnice u kojoj žive policajci. Zgrada je pokrivena video-nadzorom, ali je ubica svaku kameru pomjerio uvis i došao do lifta gdje je čakao Radomana. Tako se žrtva, malo poslije ponoći, pojavila u zgradi.

Radoman je parkirao BMW 6 i krenuo ka liftu. Kada je Radoman otvorio staklena vrata, zaprašili su meci. Ispalio je čitav šaržer i mirno odšetao. Tijelo ubijenog, 45 minuta poslije ponoći, pronašao je Aleksandar Šekularac, stanar zgrade.

Šekularčeva supruga Milena, koja je predsjednica kućnog savjeta zgrade, kaže da nije poznavala ubijenog.

- Sa ženom i dvoje dece su se doselili pre tri meseca - kaže Milena.

Podaci srpske policije, ali i drugih evropskih policija govore da se Radoman zvanično bavio pomorskim transportom kroz firmu „Sun-Sea Charter“. Međutim, on je s bratom Vladanom godinama krijumčario kokain, a ubijen je zbog poslednje ture od 300 kilograma kokaina, koja je trebalo da stigne u Španiju.

- Prvi podaci o braći Radoman su iz 2009, kada su brodom „Katarina“ organizovali šverc 700 kilograma kokaina iz Južne Amerike. Droga je čamcima prebačena s kopna i potom na isti način na špansko tle. Ta pošiljka se vezivala za Šarića, a osim braće Radoman, u tu priču bili su umješani i Crnogorci Vlado K. i Ivan D., kao i kasnije ubijeni Luka Đurović, najbolji prijatelj Luke Bojovića u Crnoj Gori. Ta isporuka, međutim, nikada nije procesuirana - kaže izvor „Blica“.

Poslije akcije „Balkanski ratnik“, braća su nastavila posao. Za Vladanom je, u međuvremenu, italijansko pravosuđe raspisalo i potjernicu.

Goran Radoman je, inače, bio hapšen u Crnoj Gori - 2002. zbog pokušaja ubistva ultimat fajt borca Bojana Spalevića ispred kafića „Arkadija“ u Škaljarima, a 2010. i u raciji u kotorskoj diskoteci „Maksimus“ jer je imao pištolj. Racija u diskoteci je izvedena po međunarodnom nalogu, u sklopu akcije protiv grupe Darka Šarića.

Penthaus

Da je Goran Radoman izbjegavao kontakt sa komšijama, i vodio računa o bezbjednosti, vidi se i po rešetkama, koje su prva prepreka do njegovog velelepnog penthausa u zgradi gdje je ubijen. Rešetke su ispod video nadzora, sa alarmom i interfonom. Penthaus, inače, zauzima cijeli sprat.