Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH

Aulić: Miličevićevi očajnički potezi

 • Izvor: Srna
 • 25.03.2023. 15:05

Savjetnik srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Saša Aulić istakao je da je v.d. predsjednika SDS-a Milan Miličević iznosi neistine i notorne gluposti kada je riječ o Informaciji Vlade Republike Srpske o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.

"Jasno je da očajnički traži temu na kojoj bi prikupio neki politički poen, kao što je očigledno da je na tom putu ponovo zalutao. Kao prvo, Miličević bi trebao da pročita informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH, pa bi mu bilo jasnije na koga se tačno odnosi ova odluka Vlade Republike Srpske, odnosno ko su za predstavnike Srpske nepoželjni sagovornici", rekao je Aulić.

On ističe da bi Miličević trebao da zna i to da se u NJujorku nalazi sjedište Ujedinjenih nacija koje nisu američka, već međunarodna organizacija, čiji su zvaničnici predsjedavajućoj Cvijanović uputili poziv za posjetu.

"Treće, Miličević svjesno zaobilazi istinu, da ne kažem da otvoreno laže, kada kaže da je srpski član Predsjedništva dala odobrenje za bilo kakvu NATO vježbu. To je toliko očigledna neistina i lako provjerljiv podatak da obesmišljava svaku ozbiljnu političku polemiku sa onim koji je u stanju da tako nešto izmisli i plasira u javni prostor", naveo je Aulić.

Miličević je naveo da je, kako kaže, tragikomično da se u danu kada Vlada Srpske donosi odluku o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH Cvijanovićeva nalazi u NJujorku u SAD i da se "postavlja pitanje zašto istog momenta nije sjela u avion i vratila se u Republiku Srpsku".

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Najnovije informacije, planovi, sve aktuelne, ali i neobične priče i ljudske sudbine. Slikom i rječju, s kraja na kraj Srpske, svaki ponedjeljak u 18:20 donosimo neke nove teme.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:35 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.