Сабор одржан 8. јуна

БОРС: Подршка Декларацији усвојеној на Свесрпском сабору

  • Извор: Агенције
  • 24.06.2024. 16:06

Предсједништво Борачке организације Републике Српске (БОРС) подржало је Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа која је усвојена на Свесрпском сабору 8. јуна у Београду.

"Тражићемо да у Декларацији више буду заступљени борци, који су најзаслужнији за постојање и очување српског народа, српског јединства и српске земље", рекао је предсједник Предсједништва БОРС-а Милован Гагић новинарима у Бањалуци након сједнице.

Он је истакао да је став Предсједништва БОРС-а да је 9. јануар - Дан Републике Српске неупитан и да као такав мора остати док год постоји Република Српска.

Гагић је рекао да ће ови захтјеви БОРС-а у вези са Декларацијом бити упућени предсједнику Републике Српске Милораду Додику, предсједнику Србије Александру Вучићу и Његовој светости патријарху српском Порфирију.

Кадиров загрмио након напада: Ово се не прашта!

Кадиров загрмио након напада: Ово се не прашта!

Предсједник БОРС-а Радан Остојић увјерен је да Декларација усвојена на Свесрпском сабору може створити српско јединство и снагу српског народа.

Говорећи о запошљавању дјеце погинулих бораца у Републици Српској, Остојић је навео да тренутно на евиденцији Завода за запошљавање Српске има око 1.900 дјеце погинулих бораца и да ће БОРС покушати да ово питање ријеши са Привредном комором Српске.

Он је истакао да на евиденцији Завода за запошљавање има више од 300 дјеце погинулих бораца са високом стручном спремом која би у сарадњи са надлежним институцијама требала да буду запослена на адекватним мјестима.

Остојић сматра да је ово питање могуће окончати уколико буде политичке воље да буде ријешено.

"Ово питање давно би било ријешено да је гледано са аспекта да је свако дијете чији је отац погинуо за Републику Српску заслужило да одмах буде запослено", рекао је Остојић новинарима.

Масовно хапшење трговаца људима: Идентификовано више од 1.000 жртава!

Масовно хапшење трговаца људима: Идентификовано више од 1.000 жртава!

Коментаришући објављени спот странке "Снага народа" о Рами Исаку, Остојић је рекао да уколико они желе нешто да промијене силом, наићи ће на одговор снаге српског народа која је била кроз вијекове.

"Кроз вијекове смо доста ратовали, ратови никоме ништа нису добро донијели. Требамо да причамо како да одржимо мир и да идемо напријед, да приче о ратовима и снагама остану прошлост, а будућност треба да буду наша дјеца и потомци", поручио је Остојић.

Остојић је поручио и да комплетан српски народ треба да осуди удар на своје легално изабране представнике.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: