48 godina rada

Budimir: Ekonomski fakultet okosnica banjalučkog Univerziteta

 • Izvor: Srna
 • 06.02.2023.13:44

Ekonomski fakultet sa dugogodišnjom tradicijom čini okosnicu Univerziteta u Banjaluci, izjavio je danas ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir.

Budimir je, uoči svečane akademije povodom 48 godina rada banjalučkog Ekonomskog fakulteta, istakao da ova visokoobrazovna ustanova ima gotovo kompletno akademsko osoblje iz svojih resursa.

"Takođe, važno je da je časopis Ekonomskog fakulteta dobro kategorisan na nacionalnoj listi i težićemo da bude što bolje kategorisan i na internacionalnoj listi", rekao je Budimir novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da se pokazuje i napredak kada je riječ o međunarodnim konferencijama, uz očekivanja da na ovaj način Ekonomski fakultet u narednom periodu pomogne u razvoju privrede Republike Srpske.

Dekan Ekonomskog fakulteta Milenko Krajišnik rekao je da se danas slave rezultati najboljih studenata, kao i da će biti promovisano 85 diplomaca, koji su diplomirali prethodne godine, među kojima devet magistara ekonomije.

"Trudimo se da uz podršku resornog ministarstva, Rektorata i Vlade Srpske stvorimo što bolje uslove za studiranje, od tehničkih pretpostavki, do kadrovske oblasti", dodao je Krajišnik.

Prema njegovim riječima, Ekonomski fakultet je ove godine upisao deset odsto više studenata, što pokazuje da se ovaj trend popravlja, kao i da je potražnja za studentima na tržištu rada velika i da se relativno lako dolazi do zaposlenja.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin čestitao je 48 godina uspješnog rada i razvoja Ekonomskog fakulteta, koji, kako je rekao, ostvaruje napredak i u oblasti međunarodne saradnje.

Gajanin je naveo da kroz različite projektne aktivnosti nastavnici i saradnici Ekonomskog fakulteta odlaze na druge Univerzitete sa kojima su potpisani sporazumi o saradnji.

"Nastavnici sa Ekonomskog fakulteta uspješno publikuju svoja istraživanja, čak i u međunarodnim časopisima, što je za svaku pohvalu", poručio je Gajanin.

On je rekao da Ekonomski fakultet ima punu podršku rektorskog tima kada je riječ o poboljšanjima u narednom periodu.

Obilježavanju 48 godina uspješnog rada Ekonomskog fakulteta prisustvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Jedna od najgledanijih turskih serija sa gotovo pa nemogućnom ljubavnom pričom neće vas ostaviti ravnodušnim.