Потписиан уговор са Економским факултетом

Нова банка улаже у образовање младих

  • Извор: АТВ
  • 12.10.2023. 10:46

У академској 2023/2024. години, Нова банка АД Бањалука наставља вишегодишњу сарадњу са образовним институцијама које проводе високо образовање. Потписивањем уговора са Економским факултетом Универзитета у Бањалуци и Економским факултетом у Источном Сарајеву, студентима је омогућено да током зимског и љетног семестра обављају стручну праксу.

То су својим потписима потврдили декан Економског факултета у Бањој Луци проф. др Миленко Kрајишник и декан Економског факултета у Источном Сарајеву проф. др Марко Ђого. За Нову банку уговоре је потписао предсједник Управе Синиша Аџић, изражавајући задовољство што ће овај вид сарадње омогућити трансфер знања и вјештина из области банкарства, финанасијског сектора и економских тема у цијелини.

„Kвалитет радне снаге на тржишту рада одређен је квалитетом образовног система, улагања у образовање и партиципације у образовању. Улагање у образовање младих је основни фактор дугорочно одрживог развоја сваке земље“, изјавио је Аџић.

Према плану и програму обављања научно-стручне праксе, планиране су бројне активности које су студентима неопходне за стицање знања, вјештина и компетенција из области економије и менаџмента те пословне информатике. Све активности биће термински усклађене са наставним обавезама.

Од оснивања, па до данас, Нова банка се континуирано залаже за јачање сарадње са образовним институцијама кроз реализацију комерцијалних и друштвено одговорних пројеката, те унапређења услова студирања.

Пратите нас и путем Вибера