Gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Ćosić: Trivićeva da ne opterećuje javnost borbom za stranačku poziciju

  • Izvor: Srna
  • 17.11.2022.12:29

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić izjavio je Srni da poštuje pravo Jelene Trivić u unutarstranačkoj političkoj borbi za mjesto predsjednika PDP-a i da je to sasvim legitimno, ali da smatra da ne treba time da opterećuje cjelokupnu javnost u Republici Srpskoj.

Osvrćući se na ponašanje Trivićeve, gubitnika u izbornoj trci za predsjednika Srpske koje, kako kaže, ne priliči univerzitetskom profesoru, Ćosić je podsjetio da je, prema konačnim rezultatima izbora koje je objavio CIK BiH, a koji je upravo ova političarka prvo hvalila, pa onda napadala, predsjednik Srpske Milorad Dodik osvojio 300.180 glasova, a ona 273.245.

On je iskazao uvjerenje da bi, da su sutra izbori, razlika bila još veća u korist Dodika.

"To vjerovatno znaju i njeni dojučerašnji politički saborci, sa kojim se prije mjesec i po dana grlila, a sada o njima govori sve najgore. Zato i ne učestvuju u ovoj njenoj šaradi, koja najviše podsjeća na 2018. godinu, kada se i Trivićeva javno zaklela da neće prihvatiti mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa ga je objeručke prihvatila", istakao je Ćosić.

On je upitao - kako bi izgledalo kada bi na najvažniju funkciju u Republici Srpskoj došla takva osoba - koja se prije mjesec i po grlila sa svojim političkim saborcima, a sada o njima govori sve najgore, kojoj je CIK prvo dobar, pa onda nije, koja se javno zaklinje da nešto neće uraditi, pa baš to učini kao da ništa nije obećala.

"Uvažavajući je kao univerzitetskog profesora i njeno znanje u struci, sreća po sve nas, da se to nije desilo. A što se tiče njene unutarstranačke borbe za poziciju predsjednika partije, vrijeme je da prestane da nas koji nismo u PDP-u opterećuje svojom ambicijom. Postoje organi partije, postoji članstvo, pa neka se bori za to predviđenim procedurama", poručio je Ćosić.

Ćosić je ukazao da su opšti izbori prošli, da je vratio mandat bez ikakve medijske pompe, jer je normalno da to uradi pošto je i obećao odmah nakon objavljivanja kandidatura. "Nastavio sam da se bavi svojim poslom u Gradu Istočno Sarajevo, ali sam morao da se osvrnem na ponašanje gubitnika u izbornoj trci", kaže Ćosić.