ATV

Српски члан Предсједништва

Цвијановићева о санкцијама Ђокићу: Ма, прејако, прејако

 • Извор: СРНА
 • 16.11.2023. 19:57

Српски члан Предсједништа БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је нечувено образложење америчког Министарства финансија за увођење санкција министру енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу, оцијенивши да је постало смијешно слушати шта све наводе да је супротно Дејтонском споразуму.

Цвијановићева је рекла да је била запањена да је као разлог за санкционисања министра Ђокића наведено то што је 2017. године потписао уговор са представником Владе Хрватске, која је чланица НАТО и ЕУ, у вези са нечим што се односи на развој и заштиту економског потенцијала привредног субјекта на територији Српске.

"Онда још додају да је то супротно Дејтонском споразуму. Постало је смијешно слушати шта је све постало супротно Дејтонском споразуму", рекла је Цвијановићева новинарима у Бијељини.

Она истиче да је не чуди шта све могу навести за неког другог, с обзиром да су њој у образложењу санкција навели да представља пријетњу за мир и стабилност на регионалном плану.


САД немају појма кога санкционишу: На листи непостојећи члан ИО СНСД-а

САД немају појма кога санкционишу: На листи непостојећи члан ИО СНСД-а

"Ове су санкције постале састави дио присуства Сједињених Држава овдје. Људи су се мање-више на ове ствари навикли, али се нису навикли на неправду", рекла је Цвијановићева.

Што се тиче тих образложења, каже Цвијановићева, ми не можемо тражити да то буде ни боље ни квалитетније, јер је то просто немогуће.

"Дакле, 2017. године потпишете уговор, а 2023. вас санкционишу зато што је нешто супротно Дејтонском спорзуму. То је нечувено. Ма, прејако, прејако", рекла је Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

 • 17:20 Револуција 1917 (Р)

  Револуција 1917 (Р)

 • 17:50 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)