ATV

Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Erdoganov pristup uvijek vezan za to da se uvažavaju partneri

 • Izvor: ATV
 • 03.06.2023. 19:13

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zajedno sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović, boravio je danas u Ankari na inauguraciji predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Dodik je nakon inauguracije kazao da je zahvalan Erdoganu na pozivu, te mu je čestitao veliku izbornu pobjedu.

"Zahvalnost predsjedniku Erdoganu na pozivu i čestitke na izbornoj pobjedi", rekao je Dodik te dodao:

"Još iz Predsjedništva i ranije, imamo lične kontakte. Činjenica je da možemo da razgovaramo i da je njegov pristup uvijek vezan za to da se uvažavaju svi partneri, a to je nešto što odgovara. Ono što je gospođa Cvijanović rekla, a to je da se rješenja trebaju tražiti unutar BiH, a ne s polja", dodao je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je kazao da se nada skorom viđenju sa predsjednikom Turske.

"Pozdravili smo se, čestitali novi mandat i nadam se da ćemo se uskoro sastati, kao što smo imali raniji dogovor o tome", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske, komentarisao je navodnu izjavu ambasadora SAD u BiH.

"Kod Marfija se vidi njegova prepotencija. Na osnovu toga što je govorio, vidi se sva njegova arogancija. On kaže da Dejton nije definitivni sporazum, nego da je neki temelj i da zato što oni nisu mogli da privole strane u BiH da se dogovore, da su oni primjenjivali silu, kako bi došli do rješenja koje njima odgovara. Oni se hvale s tim. Kada god nešto govori, govori o tome kako Republika Srpska navodno ešto ne razumije. Mi savršeno dobro razumijemo da je Dejtonski sporazum potpisan, a da su SAD, Njemačka, Rusija, EU, Francuska, Britanija, svjedoci tog sporazuma i da oni nemaju nikakva ovlaštenja o njegovom razvoju. Jedino ovlaštenje koje ima, a to je ustavna pozicija da se strane, a to su Republika Srpska i FBiH, mogu da se dogovore o promjena sporazuma, a ne američki ambasador", kazao je Dodik.

Dodik se danas u Ankari sastao i sa premijerom Mađarske, Viktorom Orbanom.

"Dogovarali smo o skorom dolasku u Banjaluku i o planovima za budućnost", izjavio je Dodik.

Tagovi:
 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Red Rok (R)

  Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.