Predsjednik Republike

Dodik o izjavama hodže: Klasični govor mržnje

 • Izvor: ATV
 • 07.02.2023.15:20

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, komentarišući govor hodže Muhamera Štulanovića koji je rekao da Republika Srpska „genocidna tvorevina koja se okotila 9. januara“, rekao da je klasični govor mržnje.

Dodik kaže da je uvijek problem kod onih koji mrze nego u onima kojima su takve poruke upućene.

„Republika Srpska nije izvršila ni genocid, niti je genocidna tvorevina i to neće promijeniti ni moja tvrdnja da to nije tako niti njegova tvrdnja da jeste. Ostajemo u toj stalnoj mržnji u kojoj pokušavaju ćitav jedan narod i Republiku da prikažu genocidnim. To je potpuno neprihvatljivo“, izjavio je Dodik novinarima u Mahovljanima.

Dodik smatra da Islamska vjerska zajednica ne može navesti nijedan primjer negativnog odnosa Republike Srpske prema njima.

„Začuđava me činjenica da postoje takvi ekstremi koji gaje taj govor mržnje prema Srbima, srpskom narodu i SPC. Vidjeli smo i da je reis ulema Kavazović, umjesto da je preduzeo mjere u vezi sa imamom u Kozarcu, on je došao da ga pravda. Navodno, on se nešto izvinio, to je suviše malo za teške riječi koje su rečene“, poručio je on.

Predsjednik Srpske zaključuje da je vrijeme da se stane sa ovakvom retorikom i da se otvori svojevrsni dijalog između vjerskih zajednica, kao i Islamske zajednice i Republike Srpske, dodavši da je on spreman da razgovara.

„Mislim da imamo dobar odnos sa muftijom u Banjaluci i drugim ljudima. Šta oni govore kad su u zatvorenom krugu, to je teško znati, ali ono što smo do sada vidjeli bilo je korektno. Ova dva imam su ekstremisti koji ne doprinose ni stabilnosti, ni toleranciji ni samoj sigurnost vjernika Islamske vjerske zajednice. Pozivam sve da ostanemo mirni i stabilni, a uvijek ćemo odgovoriti na njihove glupe tvrdnje. Naravno da ih nećemo promijeniti, to govori samo koliko je BiH nemoguća i različita i da će iz struktura muslimanskog naroda uvijek postojati oni koji će doprinijeti negiranju Republike Srpske i prava drugih“, rekao je predsjednik Republike Srpske.

POVEZANA VIJEST:

Hodža Štulanović udario na 9. januar: "Genocidna tvorevina okoćena tog dana“

Tagovi:
 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.