ATV

Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Obezbijeđene sve dozvole za izgradnju nove bolnice u Trebinju

 • Izvor: ATV
 • 08.06.2023. 14:47

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da su za realizaciju projekta izgradnje nove bolnice u Trebinju obezbijeđene neophodne dozvole, te je dodao da je siguran da će sve biti urađeno u skladu s ugovorom.

„Srećan sam i zadovoljan što sutra počinje izgradnja nove bolnice u Trebinju jer se radi o jednom od najvećih projekata u Hercegovini u posljednjih 20 godina. Pravo na stav u vezi s ovim projektom imaju svi, pa i oni koji se protive izgradnji bolnice“, naveo je Dodik na Tviteru.

On je podjetio da je Vlada Srpske donijela odluku o izgardnji bolnice i, kako kaže, taj projekat će biti realizovan jer će od njega korist imati svi stanovnici ovog dijela Republike Srpske.

Postavljanje kamena temeljca za novu bolnicu u Trebinju planirano je za  sutra, 9. jun. Vrijednost projekta je 128.448.448 KM sa PDV-om.

Projektom je predviđena izgradnja savremene zdravstvene ustanove u Trebinju koja će biti od izuzetnog značaja za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga, po najvišim standardima, građanima Grada Trebinja i susjednih gradova i opština.

Nova bolnica imaće 223 kreveta i obuhvataće više od 20 službi i odjeljenja - odjeljenja  onkologije, pulmologije, infektivno odjeljenje, odjeljenje psihijatrije, neurologije, interno odjeljenje, odjeljenje nefrologije, porođajno odjeljenje i ginekologiju, odjeljenje hirurgije i urologije, odjeljenje ORL i oftalmologije, urgentni blok sa sobom za opservaciju, dnevne bolnice: opšta i onkološka, dijaliza, hiruršku, internističku i kardiološku intezivna njegu, poluintezivnu njegu, oporavak pacijenata – angiografija i endoskopija, oporavak pacijenata – ORL i oftalmologija, odjeljenje za oporavak uz operacioni blok, odjeljenje za oporavak uz blok operativne ginekologije i akušerstva i intezivnu njegu – neonatologija. 

Predviđena je medicinska oprema koja treba da zadovolji standarde moderne bolnice izgrađene u skladu sa posljednjim tehnološkim dostignućima, po visokim medicinskim standardima i adekvatna za pružanje planiranih medicinskih usluga. 

Kompleks će sadržavati i prateći objekat tehničkog bloka, nadstrešnicu za sanitetska vozila, kao i pripadajuće kolske i pješačke komunikacije, zajedno sa parkinzima i zelenim površinama.

Pratite nas i putem Vibera

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:50 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina