Za učenike do 18 godina

Dodik predsjedava Organizacionim odborom Evropskog prvenstva u odbojci

  • Izvor: ATV
  • 21.03.2023. 12:38

U Palati Republike danas je održana sjednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva u odbojci za učenike do 18 godina.

Na sjednici je konstituisan Organizacioni odbor kojim predsjedava Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, dok su potpredsjednici odbora - Selma Čabrić, ministar porodice, omladine i sporta i Željko Tanasković, predsjednik Evropske federacije školskog sporta i predsjednik Saveza za školski sport Republike Srbije.

“Prvom sjednicom, zbog ranije preuzetih obaveza predsjednika Dodika, predsjedavala je ministrica Čabrić”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Evropsko prvenstvo u odbojci za učenike do 18 godina biće održano od 21. do 27. maja ove godine u Trebinju, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a predviđeno je učešće oko 300 učenika iz Evrope.

“Članovi odbora su istakli da su posebno ponosni na činjenicu što će na ovom prvenstvu reprezentacija Republike Srpske nastupiti pod svojim imenom, himnom, zastavom i međunarodnom skraćenicom, koju su prihvatile Međunarodna i Evropska federacija školskog sporta”, stoji u saopštenju.

U okviru ovog događaja, osim takmičarskog predviđen je i edukativno-kulturološki program, koji ima za cilj učenicima skrenuti pažnju na važnost, kako sporta, tako i obrazovanja.