Predsjednik Srpske

Dodik: Srbi da budu jedinstveni oko pregovaranja

 • Izvor: ATV
 • 29.01.2023.09:55

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Srbi, gdje god živjeli, moraju da se okupe i budu jedinstveni oko pregovaranja te naglasio da se moraju sagledati posljedice koje su mogle da se čuju za Kosovo i Metohiju, koje bi mogle da promijene sveukupni položaj za Srbe.

On je naglasio da je važno da se kaže: "Ako odbijamo, odbićemo zajedno, ako prihvatimo, moramo prihvatiti zajedno".

Predsjednik Srpske je poručio da je to važno samo zato da Srbija i Srbi ponovo ne bi bili podijeljeni.

"Šta god da se uradi, moramo da uradimo zajedno. Ako se odbija francusko-njemački plan, onda to mora da odbije i vlast i opozicija, ali i društvo u cjelini. Takođe, ako ga prihvatamo, onda to treba svi da uradimo", napisao je Dodik u objavi na Instagramu.

On je podsjetio da je u protekloj sedmici Republika Srpska nizom aktivnosti odala počast žrtvama Holokausta.

"Na Palati Republike upriličena je video-projekcija, gdje je prikazan broj koji predstavlja 6.000.000 Jevreja koji su stradali u Holokaustu, čime smo se pridružili kampanji #WeRemember", napisao je Dodik.

U četvrtak, 26. januara, Dodik je prisustvovao memorijalnoj akademiji, gdje je ponovio da su Srbi i Jevreji bratski narod po stradanju, te istakao značaj obilježavanja sjećanja na to stradanje kako bi bila spriječena revizija istorije.

"Ove sedmice sastao sam se i sa ambasadorom Francuske u BiH Kristin Tudik. Zajednički smo konstatovali da postoji mnogo oblasti u kojima Republika Srpska i Francuska mogu da sarađuju i izrazili opredjeljenje da u narednom periodu radimo na produbljivanju bilateralnih odnosa", zaključio je Dodik. 

 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.