Predsjednik Skupštine grada Bijeljine

Đurđević: Narodnim jedinstvom nasuprot politiкama podjela i ucjena

  • Izvor: ATV
  • 21.10.2022.12:46

Pismo građanina Кristijana Šmita upućeno juče CIК BiH u kojem joj pokušava dati saglasnost ne samo za ponovno brojanje nego i za eliminaciju pojedinih učesnika u ponovljenom izbornom procesu u potpunosti ogoljava ciljeve postizbornog cirkusa u režiji SDS, PDP i njihovih kadrova u CIК BiH, upozorio je danas predsjednik Skupštine grada Bijeljine Aleksandar Đurđević.

Predsjednik skupštine drugog po veličini grada u Republici Srpskoj ovom je izjavom osnažio sve jače sumnje da strani faktori u BiH preko ponovnog brojanja glasova i nezakonitih prijetnji, u stvari pokušavaju ucijeniti poziciju ili ohrabriti opoziciju u Republici Srpskoj da pristanu na povlačenje poteza koji će biti u interesu stranih faktora, a ne srpskog naroda u BiH.

„Ličnosti  kao Vukanović, Šarović i Borenović insistiraju na podjelama i stvaranju atmosfere ostrašćenih sukoba u Republici Srpskoj umjesto postizanja društvenog dogovora  o najvažnijim pitanjima za srpski narod, čime dovode do destabilizacije i otvaranja prostora za uplive raznih faktora koji rade na štetu srpskog naroda dajući im prostor da stvaraju politički cirkus, krše i zakone i ruše izbornu volju“, rekao je Đurđević. 

Đurđević je pozvao građane da se masovno okupe na mitingu 25. oktobra u Banja Luci kako bi izrazili opredjeljenje za snažnu, stabilnu i jedinstvenu Republiku Srpsku i poslali poruku da na ovom prostoru nema mjesta mešetarenju i stvaranju bilo kakvih podjela. 

„Naš cilj je da se na svenarodnom saboru jasno potvrdi opredjeljenost za zaštitu samouprave i svih nadležnosti Republike Srpske koje su joj date na međunarodnom nivou, uključujući i pravo da sami odlučujemo o našoj slobodnoj volji i svojoj sudbini. To će biti manifestacija snage narodnog jedinstva, nasuprot politikama podjela i sukoba Vukanovića, Šarovića i Borenovića. Mi smo složan narod, znamo šta hoćemo i znaćemo se i sada odbraniti“, rekao je Đurđević.