Odgovorna politika

Fond solidarnosti je pokazatelj odgovornog društva, omogućeno liječenje 430 djece

 • Извор: СРНА
 • 23.09.2022. 17:08

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je osnivanje Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu ogroman uspjeh Republike Srpske i pokazatelj da je kao društvo odgovorna prema najranjivijoj kategoriji, djeci.

Dodik je ukazao da je danas, zahvaljujući postojanju Fonda, omogućeno liječenje za više od 430 djece.

"To je najbolji pokazatelj da smo uspjeli u našoj prvobitnoj namjeri da udruženim snagama u ovom plemenitom cilju obezbijedimo da naša djeca imaju sigurno i adekvatno liječenje van granica Republike Srpske", naveo je Dodik na "Tviteru".

On je istakao da je ponosan što je lično inicirao osnivanje Fonda.

"Ponosan sam što sam lično inicirao i učestvovao u njegovom osnivanju i što danas imamo kvalitetno zakonsko rješenje koje omogućava da veliki broj oboljele djece ima najbolje uslove liječenja na prestižnim evropskim i svjetskim klinikama kada za to postoji potreba", istakao je Dodik.

On je istakao da ne postoji ništa važnije od pitanja zdravlja djece i ogromna je satisfakcija saznanje da je neko dijete ozdravilo upravo zahvaljujući podršci ovog fonda i solidarnosti svih nas.

 • 12:55 Емисија: Досије (Р)

  У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

 • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.